Rockademy biedt succesformule aan!

Franchise

Vanuit de gedachte dat muziek bereikbaar en beschikbaar moet zijn voor iedereen is Rockademy begonnen. Muziek maken doe je toch voor je plezier? Deze benadering heeft Rockademy in korte tijd bekend gemaakt bij het grote publiek. Met een eigentijdse lesmethode leert jong en oud, beginnend en gevorderd in korte tijd zijn of haar instrument (nóg beter) beheersen. Kortom: een succesformule!

Geschiedenis

Rockademy is op 1 november 2009 begonnen met twee vestigingen in Leiden. Binnen vier maanden waren beide vestigingen selfsupporting! Eén van de twee vestigingen is later onder een andere naam verder gegaan. Rockademy is sinds de oprichting uitgegroeid tot de bekendste muziekschool van Leiden en omstreken. Daarnaast geeft Rockademy ook verschillende workshops aan bedrijven zoals ABN AMRO, KLM, BDO Accountants, Van Mastrigt en Partners, Ronald Mc Donald en vele andere bedrijven. Rockademy is tevens een platform die werk biedt aan diverse professionele en semiprofessionele muzikanten (op freelance basis).

Franchiseconcept

Rockademy biedt zijn succesformule aan in franchiseconcept. Wat houdt dit in? Een franchisebedrijf is een bedrijf dat in alle opzichten lijkt op het moederbedrijf waarbij er voor de consument geen of nauwelijks verschillen zijn. De eigenaar van de handelsnaam (de franchisegever) sluit een contract met een ondernemer (de franchisenemer). Hiermee geeft de franchisegever de franchisenemer het recht om tegen betaling een onderneming met dezelfde handelsnaam te exploiteren. De franchisenemer blijft hierbij echter wel een zelfstandig ondernemer.
Het grote voordeel hiervan is dat je gelijk gaat beginnen zonder dat je in alle opzichten het wiel opnieuw moet uitvinden. Je beschikt al gelijk over logo, huisstijl, marketingaanpak (erg belangrijk voor het maken van de vliegende start), administratiesystemen, bancaire voorwaarden en een website. Dit scheelt je enorm veel tijd, energie en geld. Rockademy beschikt over een uitgebreid docentenbestand. Je kunt dus gelijk beginnen in alle disciplines en komt daarmee in een gespreid bedje. Meer kans op succes dus!

Wat zijn de kosten?

Het is bekend dat je bij diverse franchisegevers een hoge entreefee betaalt. Dit betaal je om überhaupt te mogen beginnen als franchisenemer. Omdat Rockademy aan het groeien is betaal je een geringe entreefee van € 5000,-. Daarnaast betaal je de gebruikelijke franchisefee. Deze ligt bij veel franchisegevers op 7 % á 8 % van de jaaromzet. Rockademy doet dit echter gestaffeld om een vliegende start te stimuleren. Dat wil zeggen dat Rockademy gaat opbouwen over een periode van 3 jaar naar 8 %. Dit wordt per maand geïncasseerd.

In de praktijk

Om te beginnen met je eigen Rockademy heb je een locatie nodig. Het is belangrijk dat je in een regio begint die je door en door kent. Je eigen netwerk is immers je alles. Je gaat zelf naar een locatie op zoek, uiteraard zal Rockademy je begeleiden in dit traject. Hierbij wordt er gekeken naar volume (aantal vierkante meters), bereikbaarheid, prijs en geschiktheid van het pand. Aangezien je zelfstandig ondernemer bent ga je zelf het huurcontract aan met de verhuurder. Als het huurcontract eenmaal ondertekend is gaan we gelijk de Rockademy marketingcampagne starten. Die zorgt ervoor dat je gelijk leerlingen krijgt. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden aangezien jij zelf zo veel mogelijk lesgeeft. Als zelfstandig ondernemer heb je alle ruimte om te handelen in het belang van jouw eigen vestiging. Uiteraard worden beslissingen altijd gemaakt in overleg met het hoofdkantoor en andere franchisenemers.

Kortom: Rockademy geeft je de kans om geheel zelfstandig fulltime van de muziek te leven! De openingstijden bieden genoeg ruimte om optredens te doen zonder vroeg op te hoeven staan. Daarnaast biedt Rockademy jou ook de mogelijkheid om andere muzikanten te helpen om van de muziek te leven.

Wil jij je eigen Rockademy vestiging?