Rockademy biedt succesformule aan!

Voorwoord

In mijn leven heb ik diverse “interessante” banen gehad van vermogensbeheer tot bankier en diverse salesfuncties. Ik paste op een of andere manier nooit in het plaatje en haalde voor mijn gevoel niet alles uit mijn leven. Ik heb in deze periode veel geleerd, voornamelijk dat ik niet aan mezelf moest twijfelen! Toen ik 40 werd heb ik mezelf letterlijk in de spiegel aangekeken en afgevraagd: gaan we de komende 40 jaar zo door? Nee! Ik wilde nog gelukkiger worden. Mijn interesse, passie en hobby is al mijn hele leven muziek (maken). Maar ik heb geen conservatorium… Sterker nog, ik weet (tot op heden) bijna niets van muziek! Ik wist alleen dat mensen van mij genoten als muzikant. Ik heb nooit les gehad en heb dus mezelf alles aangeleerd, door met geschoolde muzikanten te spelen heb ik later geleerd wat ik technisch en theoretisch doe. Vanuit die gedachte ben ik Rockademy begonnen.

In al die jaren van Rockademy zijn er ouders die me bedanken dat hun kind sinds de muzieklessen positief veranderd is, ineens beter op school gaan, niet meer gepest worden en zelfverzekerder zijn. Lessen op school die parallel worden getrokken met de muzieklessen omdat de leerling een concentratieprobleem heeft.

Mijn hele muzikale reis is alleen maar fantastisch geweest waarin ik heb genoten van mijn eigen spel vanaf het eerste moment en me gretig heb laten inspireren door anderen. Rockademy geeft mij het leven waar ik altijd van droomde!  Muziek maken en mensen die het niet alleen kunnen helpen op een niet educatieve manier, praktijkgericht dus zoals ik het heb geleerd. Toen ik net een paar akkoorden kende speelde ik al in bands en stond op diverse podia. Was ik toen al zo “goed” dan? Nee! En dat heeft me geleerd om muziek te maken en ervan te genieten anders dan muziek (op)lezen en alleen maar oefenen en studeren. Ik maak muziek voor mijn plezier!

Colin Pichel

Franchise

Vanuit de gedachte dat muziek bereikbaar en beschikbaar moet zijn voor iedereen is Rockademy begonnen. Muziek maken doe je toch voor je plezier? Deze benadering heeft Rockademy in korte tijd bekend gemaakt bij het grote publiek. Met een eigentijdse lesmethode leert jong en oud, beginnend en gevorderd in korte tijd zijn of haar instrument (nóg beter) beheersen. Kortom: een succesformule!

Geschiedenis

Rockademy is op 1 november 2009 begonnen met twee vestigingen in Leiden. Binnen vier maanden waren beide vestigingen selfsupporting! Eén van de twee vestigingen is later onder een andere naam verder gegaan. Rockademy is sinds de oprichting uitgegroeid tot de bekendste muziekschool van Leiden en omstreken. Daarnaast geeft Rockademy ook verschillende workshops aan bedrijven zoals ABN AMRO, KLM, BDO Accountants, Van Mastrigt en Partners, Ronald Mc Donald en vele andere bedrijven. Rockademy is tevens een platform die werk biedt aan diverse professionele en semiprofessionele muzikanten (op freelance basis).

Franchiseconcept

Rockademy biedt zijn succesformule aan in franchiseconcept. Wat houdt dit in? Een franchisebedrijf is een bedrijf dat in alle opzichten lijkt op het moederbedrijf waarbij er voor de consument geen of nauwelijks verschillen zijn. De eigenaar van de handelsnaam (de franchisegever) sluit een contract met een ondernemer (de franchisenemer). Hiermee geeft de franchisegever de franchisenemer het recht om tegen betaling een onderneming met dezelfde handelsnaam te exploiteren. De franchisenemer blijft hierbij echter wel een zelfstandig ondernemer.
Het grote voordeel hiervan is dat je gelijk gaat beginnen zonder dat je in alle opzichten het wiel opnieuw moet uitvinden. Je beschikt al gelijk over logo, huisstijl, marketingaanpak (erg belangrijk voor het maken van de vliegende start), administratiesystemen, bancaire voorwaarden en een website. Dit scheelt je enorm veel tijd, energie en geld. Rockademy beschikt over een uitgebreid docentenbestand. Je kunt dus gelijk beginnen in alle disciplines en komt daarmee in een gespreid bedje. Meer kans op succes dus!

Wat zijn de kosten?

Het is bekend dat je bij diverse franchisegevers vaak een hoge entreefee betaalt. Dit betaal je o.a. aan opstartkosten en om überhaupt te mogen beginnen als franchisenemer. Om in deze fase de Rockademy franchiseformue te stimuleren betaal je een geringe entreefee van € 995,-. Daarnaast betaal je de gebruikelijke franchisefee. Deze ligt bij veel franchisegevers op 7 % á 8 % van de jaaromzet. Rockademy doet dit echter gestaffeld om een vliegende start te stimuleren. Dat wil zeggen dat Rockademy gaat opbouwen over een periode van 3 jaar startend met € 1,- per lid opbouwend naar € 3,- per lid in 3 jaar.

In de praktijk

Om te beginnen met je eigen Rockademy heb je een locatie nodig. Het is belangrijk dat je in een regio begint die je goed kent en, misschien nog belangrijker, dat de regio jou kent! Je eigen netwerk is immers je alles. Je gaat zelf naar een locatie op zoek, uiteraard zal Rockademy je begeleiden in dit traject. Hierbij wordt er gekeken naar volume (aantal vierkante meters), bereikbaarheid, prijs en geschiktheid van het pand. Aangezien je zelfstandig ondernemer bent ga je zelf het huurcontract aan met de verhuurder. Als het huurcontract eenmaal ondertekend is gaan we gelijk de Rockademy marketingcampagne starten. Die zorgt ervoor dat je gelijk leerlingen krijgt. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden aangezien jij zelf zo veel mogelijk lesgeeft. Als zelfstandig ondernemer heb je alle ruimte om te handelen in het belang van jouw eigen vestiging. Uiteraard worden beslissingen altijd gemaakt in overleg met het hoofdkantoor en andere franchisenemers.

Kortom: Rockademy geeft je de kans om geheel zelfstandig fulltime van de muziek te leven! De openingstijden bieden genoeg ruimte om optredens te doen zonder vroeg op te hoeven staan. Daarnaast biedt Rockademy jou ook de mogelijkheid om andere muzikanten te helpen om van de muziek te leven.

We zoeken gedreven mensen met een aantoonbaar ondernemersinstinct op HBO niveau. Muzikale scholing is van minder belang aangezien we praktijkgericht lesgeven zonder overbodige theorieën en notenschrift. Kortom, ben jij vastberaden om van Rockademy in jouw regio een succes te maken en kan jij mensen inspireren met de Rockademy lesmethode? Vind jij het niet erg om hard voor je eigen droom te werken? Reageer dan via het contactformulier voor een kennismakingsgesprek.

Wil jij je eigen Rockademy vestiging?